Tips

Langt hår:

▪ Spissene bør klippes hver 6. uke

Slitte hårspisser gjør at håret ser ustelt ut.

▪ Bruk børste av naturfiber
En børste av naturfiber fordeler hodebunnens naturlige fett langs hele håret og både beskytter og holder håret blankt. Blodsirkulasjonen stimuleres og hårsekkens næringstilgang forbedres.

▪ Beskytt håret i sola med caps eller spray med uv filter
Utsett ikke håret for direkte sol over lang tid, ettersom dette tørker ut håret ditt og det blir tørt, sprøtt og knekker.

▪ Hårkur
Sjamponer bare hodebunnen og bruk en hårkur som er anbefalt til ditt hår. Pakk håret inn i plastikk eller knyt et fuktig kaldt håndkle over håret( tørt handkle trekker til seg kuren) så vil kuren gi optimal effekt.

▪ Hårbalsam holder hårstrået lukka og blankt
Bruk Balsam etter sjamponering (ikkje nødvendig de gangane du bruker hårkur), det finnes spraybalsam for de som synes håret blir tungt av vanlig balsam.

▪ Beskytt håret mot salt- og klorvann
Bader du ofte i klorvann/saltvann er det lurt og bruke en rensesjampo innimellom for å få fjerna metall, missfargingar eller belegg på håret, avslutt med en kur.

▪ Føn alltid håre ditt med svak varme
Ved å bruke for høy varme kan du ødelegge proteinstrukturen i håret. Det beste er å la et langt hår lufttørke. Event. lufttørke først og føne/forme siste tida..Tyggegummi i håret
Et lite tips, slik at du slipp og "klippe" tyggisen ut av håret.
Smør matolje i håret, å deretter gre håret med en tett kam, å tyggisen glir lett ut. Husk og ha sjampo før vann, der du har benytta ojen, slik at ikke oljen blir hengende i håret.


Stylingtips
Er hårgeleen for fast og jobbe med eller har waxen for lite hold !! Bland de to i hendene, og du har et nytt stylingsprodukt!!!

Håravfall
Det er helt normalt at noen hår faller av hver dag. Håravfall er en naturlig del av tilveksten av hår og skjer kontinuerlig. Det er normalt å miste mellom 50 og 80 hårstrå hver dag.

I periodar kan vi miste mer, det kan være barnefødsel, stress, sykdom/medisiner. Da er det å anbefale en stimulerande shampo for å hindre og stoppe håravfall, eller en spesialkur for å motvirke håravfall. I tillegg et sunt kosthold og tilførsel av b-vitaminer.